Perníčky z mandlové mouky

Perníčky z mandlové mouky

Ingredience:
½ hrnku změklého másla (je možné nahradit kokosovým olejem)
1 vajíčko
1/3 hrnku medu (je možné nahradit javorovým sirupem)
3 hrnky mandlové mouky (je potřeba více na válení těsta)
2 lžičky perníkového koření
1/8 lžičky mořské soli
1 lžička jedlé sody

Postup: 
Smícháme mandlovou mouku, jedlou sodu a koření a poté přimícháme i zbytek ingrediencí. Pokud těsto příliš lepí, můžeme přidat více mouky. Těsto dáme do mrazničky na 30 minut. Troubu předehřejeme na 180°C. Na těsto i pod těsto vložíme pečící papír, aby se nelepilo, vyválíme válečkem a můžeme vykrajovat.
Perníčky opatrně pokládáme na pečícím papírem pokrytý plech a pečeme po dobu 10 minut nebo dokud okraje nezačnou hnědnout. Nakonec doporučujeme vložit plech s hotovými perníčky ještě na 20 minut do trouby (tentokrát předehřáté jen na 80°C), aby cukroví získalo tu správnou úroveň křoupnutí. Nakonec nechejte perníčky zchladnout a můžete dekorovat!